|
Bogdan Barton radzi Wędkowanie z przewodnikiem
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maruszeczko 80
Dołączył: 12 Lis 2009
Posty: 241
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Wto 9:55, 13 Mar 2012 Temat postu: CUKIER |
|
|
Witam kolegów. Interesują mnie Wasze oraz Pana Bogdana spostrzeżenia dotyczące używania cukru lub słodzików przy połowach leszczy. Chciałbym, abyscie się ustosunkowali do slodzenia zanęt, czy ziaren. Chciałbym się dowiedzieć również jakiego typu słód stosujecie. Pozdrawiam! Panie Bogdanie - coraz bliżej do zawodów,ale nie mam odpowiedzi dotyczacej dyplomów. Czy się podobały Pozdrawiam jeszcze raz. M.T.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
glinkapiotr
Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 370
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Mrągowo
|
Wysłany: Wto 10:11, 13 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
Jak na mnie to raczej chyba kiepski pomysł słodzenie zanęt cukrem - smak raczej szybko się w wodzie rozpuści i po cukrze nie będzie śladu. Z tego co mi wiadomo to niby brązowy cukier trzyma smak dłużej niż biały (można czasami kupić brązowy cukier do celów wędkarskich w sklepach, kosztuje tyle samo co inne dodatki zanętowe - sporo).
Chyba optymalnym rozwiązaniem przy słodzeniu zanęty byłoby skontaktowanie się z najbliższą cukrownią i kupienie od nich melasy, z tego co mi wiadomo to odpad i raczej nie sprzedają go nigdzie, więc nie powinno być problemu z zakupem.
Sama melasa podobno jest skuteczna, ja osobiście nie miałem z nią żadnych poważnych sukcesów
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
miki
Dołączył: 09 Sie 2010
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 17:04, 13 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]!,128
nie mogę skopiować tego co chciałem z tego linka ale chodzi o sweet-magic Kacpra Góreckiego,który jest opisany na tejże stronie
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez miki dnia Wto 17:08, 13 Mar 2012, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
glinkapiotr
Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 370
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Mrągowo
|
Wysłany: Wto 17:13, 13 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
taa, 30zł na 1/4 wydajności koncentratów Bogdana, raczej kiepski układ
wyobraź sobie jakie łopaty by były na zdjęciach przy podobnym artykule reklamującym poziomkę czy kolendrę
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
patyk4411
Dołączył: 27 Lut 2012
Posty: 69
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Biskupiec
|
Wysłany: Wto 20:42, 13 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
Ja nieraz gotuje kukurydze z cukrem wanilowy efekt hm sam nie wiem musze przetestowac to w tym roku czy lepiej bez czy z cukrem napewno zmienia si jej smak
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|