zbynek80
Dołączył: 31 Sty 2012
Posty: 86
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: Pon 13:23, 12 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
Kolego wszystko na forum już było a i na filmikach na yt Pan Bogdan o tym mówi więc nie problem znaleźć te informacje.
A co do twoich wątpliwości to jeśli moczysz ziarna w gaże to nie będziesz przecież ich odcedzał a potem wrzucał do gorącej wody. Bo nawet nie ma takiej potrzeby. Więc spokojnie gotuj w tej wodzie co się moczyły. Jeśli chodzi o samą kukurydzę to możesz ją gotować nawet godzinę ale nie ma sensu bo i tak dużo to nie zmieni. Pogotuj ją 15-20min i tak zostaw pod przykryciem ona sobie dojdzie. Podobnie łubin można go gotować wspólnie z kukurydzą. Bobik gotuj ok 10 min i musisz go odcedzić po gotowaniu bo może się zrobić miękki na papkę. W trakcie gotowania możesz sprawdzać jego konsystencje, powinien być taki aby w miarę swobodnie dało się go rozgnieść w palcach. Groch tez gotujemy ok 15 min ale możesz dłużej, byle ci się nie porozłaził. Najlepiej będzie jak będziesz sprawdzał jego stan ugotowania i dojdziesz do tego jak długo go gotować tak samo z innymi ziarnami.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez zbynek80 dnia Pon 13:24, 12 Mar 2012, w całości zmieniany 1 raz
|
|