 |
Bogdan Barton radzi Wędkowanie z przewodnikiem
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bobek14
Dołączył: 02 Mar 2007
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Olsztynek
|
Wysłany: Czw 14:37, 20 Sie 2009 Temat postu: rzepak |
|
|
witam serdecznie wszystkich
mam pytanie odnośnie rzepaku czy urzywa ktoś tego jako zanety i jak to przygotować jeżeli się najdaje?
oczywiście opinia pna Bogdana jest najważniejsza.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bodzio
Administrator
Dołączył: 20 Kwi 2006
Posty: 835
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 39 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Przechlewo
|
Wysłany: Pią 8:57, 21 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Każda opinia jest bardzo ważna. rzepak to super dodatek do zanet przeważnie leszczowych, ale też na inne ryby spokojnego żeru. Najlepszy jest zmielony. Na większe ryby grubo zmielony na np. zawody drobno. Rzepak jest bardzo tłusty i fajnie rozmywa zanety unoszac w toni nie tylko swój zapach i smak ale i innych dodatków...Bodzio
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MichałJago
Dołączył: 10 Paź 2012
Posty: 215
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wąbrzeźno
|
Wysłany: Sob 16:13, 21 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
witam
chciałbym odświerzyć post dot.rzepaku.
Mam pytanie czy do zanęty dodawać rzepak surowy mielony czy lepiej go ugotować i taki dodać do zanęty np teraz na zimę , zapraszam do dyskusji.
p.s
w jakiej ilości go mozna używać w ilościach % czy 10% to wystarczająca dawka?
pozd Michał
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bodzio
Administrator
Dołączył: 20 Kwi 2006
Posty: 835
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 39 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Przechlewo
|
Wysłany: Sob 16:37, 21 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Z rzepakiem trzeba poeksprymentować ale lepiej mniej niż za dużo. Jest bardzo tłusty to i syty.
Można go zmielić na surowo ale bardzo intensywnie pachnie namoczony przez noc w zimnej wodzie i potem pogotowany kilkanaście minut az ziarenka popękją lekko.
Można też parzyć po namoczeniu..
Pozdrawiam
bodzio
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|