|
Bogdan Barton radzi Wędkowanie z przewodnikiem
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sttts
Dołączył: 11 Sie 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 20:21, 03 Sty 2012 Temat postu: śruta sojowa |
|
|
Witam, jedno pytanko do Pana Bogdana oraz wszystkich fachowców. Dotyczy śruty sojowej. Dostałem od znajomego ok 30kg śruty w formie sprasowanych połamanych wytłoków. Gramatura jest różna od drobnych kawałeczków wielkości pęczaku i płatków owsianych po duże wałki wielkości ziaren bobiku oraz większe. Wiem że nęci pan drobną śrutą leszcze w toni jako składnik klejący...Mam pytanie czy mogę wykorzystać jakoś te grube wałeczki czy będą przydatne tylko po rozdrobnieniu, czy może można namoczyć wodą bądź troszkę pogotować? Pozdrawiam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maciek W
Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 21:37, 03 Sty 2012 Temat postu: |
|
|
Witam, na wiadro zanęty dodaję 2,3 garście śruty. Duże, sklejone grudy koniecznie rozdrabniam, śruta ma za zadanie pracować w toni, musi być lekka i drobna, serdecznie pozdrawiam.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MichałJago
Dołączył: 10 Paź 2012
Posty: 215
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wąbrzeźno
|
Wysłany: Pon 23:39, 03 Gru 2012 Temat postu: |
|
|
Witam
Panie Bogdanie i koledzy
czy używacie ziarna soi
jesli tak, to jak je przygotować , podobnie jak groch?
znalazłem namiary na soje w cenie ok 3,40zł/kg
czy jest to ziarno godne uwagi i czy warto je zakupić na leszcza czy lina?
poprosze o opinie
pozd Michał
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bodzio
Administrator
Dołączył: 20 Kwi 2006
Posty: 835
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 39 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Przechlewo
|
Wysłany: Wto 8:49, 04 Gru 2012 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie
Bardzo dużo swego czasu sypałem do wody całych ziaren soi. Przygotowuje się je jak groch tylko gotować trzeba bardzo powoli ponieważ delikatna skórka szybko spada. Ale powiem szczerze że zrezygnowałem z tych ziaren ponieważ jest to ogromna bomba kaloryczna dla ryb, ale i nie tylko. Wiemy jaka dużą zawartość białka ma soja. Lepiej te ziarna dać ześrutować i będzie świetna śruta pełnowartościowa. Śruty gotowe nie są robione z całych ziaren.
Ale i tak warto spróbować każda woda jest inna a szczególnie bliżej jesieni i z początkiem wiosny, kiedy to ryby potrzebują duuuużo protein. Pozdrawiam bodzio
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez bodzio dnia Wto 8:50, 04 Gru 2012, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MichałJago
Dołączył: 10 Paź 2012
Posty: 215
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wąbrzeźno
|
Wysłany: Wto 12:48, 04 Gru 2012 Temat postu: |
|
|
bardzo Panu dziękuje za informacje, trzeba spróbować
Panie Bogdanie kiedy bedzie lista zapisów na zawody u Pana 2013?
pozd Michał
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|